Home » Algemene reisinfo » Hoe werken all inclusive hotels?

Hoe werken all-inclusive hotels in Turkije?

De laatste jaren worden all inclusive hotels steeds populairder, ook in Turkije. Deze manier van vakantie vieren is ontstaan door hotels die eten en drinken inclusief begonnen aan te bieden. Dit is langzamerhand uitgebreid van hotels naar soms hele resorts. Waar vroeger een all inclusive hotel alleen voorzieningen had zoals een zwembad en speeltuin, vind je tegenwoordig de meest verrassende voorzieningen. Zo hebben grote all inclusive resorts vaak voorzieningen zoals:

• waterpark
• tennisbanen
• voetbalveldjes
• fitnessruimte
• (kinder)entertainment
• bioscoop
• watersporten
• massage
• speeltuin
• workshops

lara-turkije-vakantie-informatie-hotels

In all inclusive hotels bestaan de maaltijden vaak uit buffetten. Hierdoor heeft u een ruime keuze uit gerechten. Daarnaast zijn buffetten praktisch voor de restaurants. Houd er wel rekening mee dat hotels in bijvoorbeeld Turkije of Griekenland, niet bekend staan om de uitgebreide ontbijten. Vaak zijn de ontbijten wat eenvoudiger dan in landen als Nederland of Oostenrijk. Desondanks zijn er veel mensen die een all inclusive hotel in Turkije heerlijk praktisch en ontspannend vinden.

Tussen de maaltijden door, worden er vaak ook gratis hapjes aangeboden. En ook veel drankjes zijn gratis. Handig wanneer je bij het zwembad ligt te zonnen. Iedereen kan hierdoor eenvoudig iets lekkers halen.

belek-turkije-hotels-vakantie

Wat is niet inclusief bij all inclusive hotels?

Vaak zijn drankjes zoals frisdrank, koffie en thee, bier en wijn ook inclusief. Echter zijn duurdere drankjes zoals vers geperste sappen en sterke drank vaak niet inclusief.
Ook kan het zijn dat drankjes niet inclusief zijn, wanneer je op de hotelkamer of het strand bent. Het is verstandig om dit voor het boeken even op te zoeken. Dat kan verrassingen tijdens de vakantie voorkomen.

Wat zijn ultra all inclusive hotels?

Bij all inclusive hotels zijn vaak bepaalde zaken niet inclusief. Bijvoorbeeld sterke drank, ijsjes, watersporten of vers geperste vruchtensappen. Wil je vrijwel alles inclusief? Dan kun je kiezen voor ultra all inclusive resorts. Hier is vrijwel alles inclusief en dus zonder extra kosten. Zelfs watersporten en massages.
De verblijfskosten liggen vaak wat hoger maar je hoeft ook minder na te denken over wat wel en niet inclusief is.

Wat zijn soft all inclusive hotels?

Sommige hotels of resorts noemen zich zelf all inclusive maar bieden soms niet meer dan alleen gratis koffie, thee, fris, bier en wijn. De overige voorzieningen zijn niet gratis. Dit verschijnsel wordt ook wel soft all inclusive genoemd. Verder zit er het nodige kwaliteitsverschil tussen de vele resorts. Bijvoorbeeld op het gebied van de kwaliteit van het eten en drinken. Geadviseerd wordt om dit voor het boeken goed te bekijken in de reisinformatie en recensies.

all-inclusive-hotels-belek-turkije

De all inclusive resorts in Turkije staan vooral bekend om de waterparken die er vaak bij te vinden zijn. Vooral voor gezinnen is dit ideaal. Hierdoor hoef je namelijk niet te reizen naar een waterpark en kunnen de kids ook elke dag genieten van de diverse glijbanen. En vaak vinden papa en mama al die mooie glijbanen, stiekem ook nog wel heel leuk.

Via de fotoknoppen kan je het aanbod van hotels van verschillende reisaanbieders bekijken.