alanya-leuke-dingen-doen-zien

 

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct het overzicht van mooie Alanya vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

 

Handige toeristische informatie over Alanya

In het zuiden van Turkije ligt de populaire badplaats Alanya. Het is gelegen tussen de de mooie blauwe zee en het Taurusgebergte. Alanya is een veel bezochte vakantiebestemming door zowel toeristen als de Turken zelf. De stad is de laatste 15 jaar behoorlijk ontwikkeld en biedt dan ook een breed scala aan mogelijkheden. Zo vind je er vele soorten restaurants en hotels, een bruisend nachtleven, diverse bezienswaardigheden en mooie zandstranden.

Alanya is gelegen tussen de badplaatsen Side en Antalya. Door de praktische ligging, kan je tijdens je vakantie ook deze Turkse badplaatsen gaan ontdekken.

alanya-turkije-vakantie-informatie

 

Het gezellige centrum van Alanya

In het centrum is een breed aanbod van winkels te vinden. In bepaalde buurten de typische Turkse winkeltjes en in het echte winkelgebied juist moderne winkels. Zo vind je hier ook vestigingen van bekende winkelketens en fastfoodketens. Elke vrijdag is er een grote weekmarkt wat altijd druk bezocht wordt door de inwoners. Maar ook voor toeristen zeker de moeite waard, hier ontdek je het echte Turkse leven. De markt begint al bij zonsopkomst en gaat door tot zonsondergang. Voor ons Nederlanders een bijzonder tafereel. Je kunt het vinden naast het Dolmus-station.

Het oorspronkelijk centrum van Alanya ligt rond de haven. In dit gedeelte vind je nog wat meer het echte Turkse leven. Zo staan hier diverse badhuizen, moskeeën, hamams, theehuizen en bars met live muziek. Winkelen kan beter in het modernere gedeelte van het centrum maar je vind hier wel kleine winkeltjes met lederwaren, textiel, supermarktjes en toeristenwinkeltjes. Het is een zeer levendige gedeelte van de stad. Apart aan de winkels in Alanya zijn de openingstijden. Vaak zijn de winkels namelijk tot diep in de nacht geopend.

alanya-vakantie-informatie-centrum

 

Wanneer je even wilt ontsnappen aan de warmte, dan kan je ook overdekt gaan winkelen. Aan de oostkant van de stad, in de wijk Oba, staat namelijk een groot winkelcentrum. Je vindt hier vooral kledingwinkels, elektronica, cafés, supermarkten en speelgoedwinkels. Een modern winkelcentrum dat bestaat uit drie verdiepingen.

 

 

Het uitgaan in Alanya

Het uitgaansleven van Alanya speelt zich met name af rond de oude haven. Je vindt hier vele cafés, discobars en discotheken. Ook zijn er drie openluchtdiscotheken te vinden. De meeste uitgaansgelegenheden zijn tijdens het hoogseizoen geopend tot ongeveer 03:00 uur en vaak zeven dagen per week. Wil je toch langer door feesten? Dan kan je tot 06:30 uur terecht  in openluchtdiscotheek Auditorium.

De stad staat wel bekend om het hoge feestgehalte. Zo kan je zelfs ongeorganiseerde feesten tegen komen in een park op of het strand. Voor meer comfort kan je kiezen voor bijvoorbeeld één van de discotheken; Alanya, Robin Hood, Murphy ’s, Janus, James Dean, Havana club en de Zapfhahn.

• Discotheek James Dean is een wat luxere discotheek met loungeplekken en diverse muziekstijlen. Je kan hier zelfs overdag al komen feesten.

• Discotheek Murphy’s is vooral in trek bij de Nederlandse jongeren. Elke donderdagavond is er daarom een Hollandse avond.

• Bistro Bellman is één van de openluchtdiscotheken. Volgens veel bezoekers is dit zeker een aanrader.

• Summer Garden is een hippe club in Konakli. Het is mooi aangekleed met onder andere een groot aquarium. De club bevindt zich gedeeltelijk buiten.

uitgaan-alanya-vakantie-discotheken-informatie

 

• Café START is een gay-vriendelijk feestcafé in het uitgaanscentrum van de stad. De prijzen liggen er gemiddeld wat lager en er hangt een goede sfeer. Ook kan je naar club Proud and Loud wanneer je een extra homo-vriendelijke gelegenheid zoekt.

• Havana Club: een sfeervolle club waar vooral 70’s, 80’s, Hip Hop en R&B muziek wordt gedraaid. Op een andere verdieping wordt Techno en House gedraaid.

• Discotheek Janus: een allround locatie van vermaak. Bij Janus vind je een restaurant en een discotheek waar Top40 muziek voornamelijk wordt gedraaid.

• Club Summer Garden: een chique club in het plaatsje Konakli. Een moderne aankleding compleet met een groot aquarium. In Summer Garden wordt vooral Hip Hop, R&B, Pop muziek en vocal house gedraaid. Er gaat bijna dagelijks een speciale stapbus vanuit het centrum naar deze exclusieve club. Houdt er wel rekening mee dat de drankjes hier wat duurder kunnen zijn dan in andere uitgaansgelegenheden.

• Auditorium: net buiten de stad ligt een bekende openlucht discotheek. Een verschijnsel dat we in Nederland eigenlijk niet kennen. Het is uitgegroeid tot een populare uitgaansplek. Mede dankzij het zwembad en omdat de discotheek pas om 6:30 uur sluit. Je kunt er komen met een taxi of met de gratis shuttlebus vanuit het centrum.

Naast deze voorbeelden zijn er nog vele cafés en discotheken te ontdekken. Welke uitgaansgelegenheid voor jou geschikt is, hangt ook af van de muziekstijl en de mensen die er op dat moment zijn.
Wil je een extra origineel feestje? Dan kan je ook mee gaan met een partyboot. Een drijvende discotheek waarmee je een paar uur kunt feesten voor de kust van de badplaats. Een originele manier van uitgaan waarbij je ook nog eens en mooi uitzicht hebt over het mooi verlichte Alanya.

 haven-alanya-turkije-vakantie-informatie

 

De leuke haven van Alanya

Alanya heeft een levendige haven dankzij de diverse boten. Dankzij de mooie wandelpromenade kan je de boten van dichtbij bekijken. De haven heeft ook drie lange pieren waar je leuk over hen kan wandelen. Vanaf de pieren heb je mooie uitzichten op de stad en kan je leuke foto’s maken.
Verder kan het leuk zijn om een bootje te huren, voor de liefhebbers met waterski’s of een wakeboard. Ook is de haven het vertrekpunt van diverse soorten excursieboten. Op de kade vind je diverse aanbieders met informatieborden en folders. Maak bijvoorbeeld eens een uitstapje met een boot naar verlaten strandjes, grotten, de Manavgat watervallen of het Taurusgebergte.

Rond de haven zijn diverse restaurants en bars. Ook vind je er het grote historische fort. Een wandeling door het havengebied kan tijdens je vakantie zeker niet ontbreken. Niet alleen overdag, maar ook ’s avonds is de haven één van de meest levendige plekken van Alanya. Een groot gedeelte van het uitgaansleven speelt zich hier namelijk ook af.

Niet alleen onder toeristen is de haven geliefd. Ook de turken zelf, komen er geregeld. Met name op het pleintje vlakbij de Rode Toren. Dit is een plek waar inwoners samenkomen om te ontspannen. Men gaat er onder andere even afkoelen op het kleine strandje.

haven-alanya-wat-zien-doen-vakantie

 

De mooie stranden rond Alanya

De diverse stranden rond Alanya staan goed bekend. Het zijn mooie zandstranden die op een natuurlijke manier zijn ontstaan. De stranden bij het centrum van de stad zijn door de natuur gescheiden in twee gedeelten. Het wordt namelijk opgesplitst door een grote rotspartij met daar op een groot fort. Aan beide kanten van het fort liggen mooie, brede zandstranden die zelfs gewaardeerd zijn met het Blue Flag keurmerk. Het westelijk strand is vernoemd naar koningin Cleopatra van Egypte, het oostelijke gedeelte heet simpelweg het oost strand.

Cleopatra strand
Het westelijke strand is het Cleopatra strand. Er ligt hier fijn zand met weinig stenen en rotsen. Wel wordt het water vrij snel dieper. Wat het strand extra mooi maakt, is de groenstrook die tussen het strand en het centrum ligt. Hierdoor heerst er ondanks de locatie, een vrij natuurlijke sfeer. Zeker aan het uiteinde waar het mooie strand bij een berg stopt. Met name bij snorkelaars is dit een geliefd gedeelte dankzij de rotspartijen.

cleopatra-strand-alanya-vakantie-informatieKeykubat strand

Het andere hoofdstrand is het oostelijke strand, het Keykubat Beach. Ook dit strand bestaat uit fijn zand maar hier wordt het water langzamer dieper waardoor dit strand geschikter is voor kinderen.

Heb je liever wat meer rust? Loop dan naar de uiteinden van de stranden. Hier zal het steeds rustiger worden. Of je ontdekt even verder op, klein strandjes zonder voorzieningen. Bijvoorbeeld langs de muren van het fort.

Vanaf diverse plekken van de stranden, kunnen watersporten worden beoefenend. Zo kan je waterfietsen, banaan-varen, duiken, waterskiën, parasailen of een waterscooter huren.

stranden-alanya-bezienswaardigheden-hotels-turkijeUlas strand

Op ongeveer vijf kilometer van het centrum ligt het Ulas strand. Dit mooie zandstrand staat bekend als één van de mooiste stranden van de omgeving.

 

Vervoer in en rond Alanya

Sinds enkele jaren ligt op 30 minuten rijden van Alanya een vliegveld. Hierdoor is de populaire badplaats nu rechtstreeks te bereiken. Daarnaast is het Gazipasa vliegveld vrij klein, waardoor de wachttijden meestal kort zijn. Vaak is de transfer naar je hotel echter langer omdat de bus eerst andere mensen bij hun hotel zal afzetten. Veel mensen vinden deze busrit echter niet erg omdat ze alvast Turkije wat kunnen ontdekken.
Land je op het Antalya International Airport, dan is de afstand 125 kilometer en zal je dus langer in de bus zitten.

Het (openbaar) vervoer in en rond Alanya is goed geregeld. Je vind er bussen zoals wij deze kennen, maar ook de Dolmuş. Dit zijn een soort openbare taxibusjes zonder vaste route. Wel hebben ze vaak een bordje met de bestemming van dat moment, op de voorp en achterkant. Meestal rijden ze over de grotere wegen en tussen badplaatsen. Instappen kan door je hand op te steken. Uitstappen kan door dit duidelijk aan de chauffeur aan te geven. Nadeel van de Dolmuş is de afhankelijkheid van anderen. Vaak vertrekt de chauffeur namelijk pas wanneer het busje vol is.

Zoals in de meeste badplaatsen, vind je ook in Alanya een ruim aanbod van verhuurbedrijven voor een huurauto, scooter of motor. Denk bij het huren aan een goede verzekering en lees de overeenkomst goed door.

Een ander optie is het nemen van een taxi. Deze zijn in Alanya geel en vrij goedkoop. Denk er bij het vertrek wel aan dat de chauffeur de meter meteen aanzet. Bij langere afstanden is van te voren een bedrag afspreken, vaak voordeliger.

Door de goede vervoersmogelijkheden, kiezen een deel van de toeristen ook voor een verblijf buiten de stad. Met name liefhebbers van rust en/of natuur kiezen liever een accommodatie net buiten de stad.

alanya-badplaats-turkije-vakantie-informatie

 

Korte feitjes:

• ruim 100.000 inwoners
• 9000 buitenlandse inwoners
• gemiddelde vluchtduur naar Turkije: 3.5 uur
• Alanyaspor is de professionele voetbalclub van de stad
• Eén van de meest bezochte badplaatsen van de Turkse Rivièra
• Afstand tot het vliegveld: 2 uur

 

19 Leukste bezienswaardigheden in Alanya

Naast het centrum en de mooie stranden, kan je veel meer gaan ontdekken tijdens je vakantie in Alanya. Bijvoorbeeld de vele bezienswaardigheden. Dankzij de rijke historie van de stad, zijn er diverse historische bezienswaardigheden te bekijken. Ook zijn er vele culturele of sportieve activiteiten te ondernemen in en rond de stad. Je vindt hier een handig overzicht van bezienswaardigheden.

1. Alanya kasteel
Hoog boven Alanya ligt een oud kasteel vanaf waar je een prachtige uitzicht hebt over de stad, de kust en het Taurusgebergte. Het kasteel ligt namelijk 250 meter hoogte en er zijn zeer veel verschillende uitzichtpunten. Het kasteel is namelijk omringt door een muur met 140 torentjes.
Nadeel van een bezoek is de bereikbaarheid. De weg er naar toe is smal en soms erg steil. De weg belopen in het hoogseizoen wordt in verband met de drukte afgeraden. Je laten rijden door een taxi is wel een goede optie. Dankzij het mooie uitzicht is het fort één van de populairste hotspots van de stad.

fort-kasteel-alanya-bezienswaardigheden-vakantie2. Sealanya
Dierenliefhebbers kunnen terecht in Sealanya. In deze dierentuin kan je al zwemmend diverse vissen zien. Zwem bijvoorbeeld met dolfijnen, of ga veilig in een kooi tussen de haaien zwemmen. Ook kan je er snorkelen tussen de roggen en andere vissen. Of laat je meevoeren door de tropische rivier. Een leuk en modern zeepark dat ook zeker geschikt is voor kinderen.3. Rode Toren
Ter bescherming van de scheepswerf is in 1226 de Rode Toren gebouwd. Deze achthoekige toren is ondertussen voor toeristen te bezoeken. Het is verbonden aan het grote fort en is daarom ook gecombineerd te bezoeken. Onderin is vaak een expositie over de historie van Alanya. Vanaf het hoogste punt (33 meter) is een mooi uitzicht te zien over de haven. Geen topattractie, maar leuk eens langs te lopen.

alanya-wat-doen-vakantie-tips4. Historisch museum
Voor geïnteresseerden in geschiedenis is er het historisch museum. Je vindt hier archeologische vondsten, informatie over de geschiedenis van Alanya en etnografische vondsten. Daarnaast is er nog een mooie tuin waar grafstenen, planten en dieren te zien zijn.5. Damlas Grot
Bij de bouw van de haven van Alanya, is een grot ontdekt. In de Damlatas Magarasi grot heerst een constante temperatuur van 22 graden en een luchtvochtigheid van 90 %. Deze combinatie zou een helende werking hebben bij Astmapatiënten. De grot is daarom elke dag voor 12:00 uur alleen geopend voor Astmapatiënten. In de grot zijn stalactieten en stalagmieten te zien en is mede daardoor een veel bezochte bezienswaardigheid.
De groot is 30 meter diep en 15 meter hoog. Je vindt de grot aan de Damlatas Caddesi 81.

damlas-grot-alanya-bezienswaardigheden-wat-doen6. Dimcay rivier
Op zo’n 15 kilometer afstand van Alanya ligt een mooi natuurgebied met daar in de Dimcay rivier. Dit gebied is leuk door de mooie natuur en de diverse mogelijkheden voor activiteiten. Zo kan je er zwemmen, mountainbiken en wandelen. Maar je kan het ook wat rustiger aan doen bij de bijzondere restaurants hangend boven de rivier. Kies voor een wel heel bijzonder eetplekje . . . op een vlot op de rivier. Hier kan je genieten van een verfrissend drankje of bijvoorbeeld voor verse forel uit de rivier. Bij de restaurants vind je verschillende glijbanen.7. Water Park Alanya
Voor een actief dagje uit kan je terecht in het waterpark van Alanya. Geniet van de maar liefst 27 glijbanen en de lange dobberrivier. Op zoek naar vermaak op hoog niveau? Je kan hier ook wagen aan bungeejumpen. Of kies voor het wat meer ontspannen minigolfen.

bezienswaardigheden-alanya-wat-doen-zien-kinderen8. Excursies
Even een dagje de gezellige drukte van Alanya ontlopen? Kies dan eens een leuke excursie. Deze zijn te boeken bij boekingskantoren in het centrum of bij de diverse excursieboten in de haven. Kies bijvoorbeeld voor een dagje ontspannend zeilen, onder begeleiding duiken of laat je naar de mooiste baaitjes voeren om even helemaal te ontspannen of te snorkelen. Maar ook een jeepsafari of een quadsafari zijn activiteiten die mogelijk zijn.
Ook een excursie langs meerdere grotten is geliefd. Tijdens de boottocht zal je onder andere de Fosforlu Magara (fosforgrot), de Kizlar Magarasi (piratengrot) en Asiklar Magarasi (liefdesgrot) gaan bekijken.

Zoek je een wat meer leerzame excursie? Dan kan je ook eens naar een bananen- of citroenplantage. Ontdek hoe de vruchten groeien en worden verwerkt.

alanya-turkije-vakantie-excursies9. Huis van Ataturk

Liefhebbers van geschiedenis kunnen naar het huis van de beroemde Ataturk. Hij was de grondlegger van de republiek Turkije. Dit mooie huis deed dienst als logeerhuis van Ataturk vanaf het jaar 1900. Tegenwoordig is de inrichting grotendeels nog gelijk zoals in de tijd dat het werd gebruikt. Hierdoor kan je mooi zien hoe er in die tijd werd geleefd door rijke Turken.

Het bekende huis is niet zo bekend onder toeristen. Hierdoor kan je er vaak rustig rond kijken. Bijvoorbeeld in de tuin of in vrijwel alle kamers in het huis. Een bezoek duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten. Vanaf het centrum is het ongeveer tien minuten lopen naar het huis. De toegang is gratis.10. Historische scheepswerf

In het jaar 1227 is aan de kust een scheepswerf gebouwd. De werf ligt in de rotsen en bestaat uit vijf ondergrondse galerijen. Ondanks de hoge leeftijd, zijn de stenen galerijen nog bijzonder goed in tact. Tegenwoordig doet de scheepswerf dienst als museum. Je kan er historische boten, ankers en gereedschappen bekijken. Daarnaast zijn de mooie grotten de moeite waard voor geschiedenisliefhebbers.

Je vindt de scheepswerf op vijf minuten lopen vanaf de Rode toren. Vanaf de Rode toren loopt een voetpad tussen de stadsmuren en de kust. Na enkele minuten kom je uit bij het museum. Het is hier vaak niet druk. Wel is het binnen vaak lekker koel.11. Watersporten

Vind je het wel tijd voor wat actie? Dan kan je kiezen voor één van de diverse watersporten. Je kan bijvoorbeeld gaan: duiken, zeilen, raften, waterskiën, windsurfen en zeevissen. De watersporten kan je doen vanaf één van de stranden of vanuit de haven.

alanya-turkije-vakantie-bezienswaardigheden12. Ontdek Alanya per fiets

Je kan de stad ook eenvoudig gaan verkennen met een huurfiets. Of kies voor een fietstoer voor allerlei leuke weetjes over de stad en bezienswaardigheden. Je kan bijvoorbeeld bij Baja Bikes een fietstoer reserveren met een Nederlandse gids. Je hebt de keuze uit verschillende soorten fietsrondleidingen. Ook kan je alleen kiezen voor het huren van een fiets.

Tijdens het fietsen kan je de fijne rijwind ervaren. Lekker om even uit te waaien. Via de onderstaande fotoknop kan je even de mogelijkheden bekijken.13. Alanya van boven

Het Seyir Terasi is een uitzichtpunt dat op ongeveer 15 minuten rijden vanaf het centrum ligt. Het uitzichtpunt ligt boven op een berg dat te bereiken is met een auto, scooter, taxi of lopend. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad, zee en natuur in de omgeving. Ondertussen kan je genieten van een hapje en een drankje op het terras. Of kies voor een picknick tussen de bomen.
Je herkent het uitzichtpunt aan de grote witte letters “I love Alanya” die op de heuvel staan.14. Grotten van Dim

Naast de bekende Damlas grotten, kan je ook naar de grotten van Dim. Vaak is het hier wat rustiger en de grotten zijn net zo mooi. De grot is de één na grootste (toegankelijke) grot van Turkije. Je kan mooie wandelingen maken door de grotten en grote stalactieten bekijken. Ook kom je uiteindelijk bij een mooi meertje uit. Een leuk en natuurlijk uitje voor het hele gezin.
Je vindt de grotten op ongeveer 12 kilometer van de stad.

damlas-grotten-alanya-vakantie-informatie15. Paragliden

Heb je wel zin in een spannende activiteit? Dan kan de stad eens van boven gaan kijken hangend aan een parachute. Bij deze excursie wordt je in een jeep naar de bergen gebracht. Een leuke rit door de natuur. Vervolgens kan je gaan paragliden vanaf de berg en genieten van de mooie uitzichten. Na een spannende en mooie zweefvlucht zal je weer landen bij de stad.16. Kabelbaan

Sinds eind 2017 is er een kabelbaan geopend vanuit het centrum van de stad naar de top van een berg. Hierdoor kan je op een leuke manier, een mooi uitzicht over de stad, zee en omgeving krijgen. Boven op de berg staat een kasteel. Deze kan ook bezocht worden. Een leuke activiteit voor het hele gezin. Je vindt de kabelbaan achter het Damlataş strand. Adres: Güzelyalı Caddesi

alanya-wat-te-doen-vakantie17. Jeepsafari

Eén van de excursies die je kan gaan boeken is een jeepsafari naar het Taurusgebergte. Met meerdere jeeps zal je een mooie tocht door de natuur gaan maken over wegen en off road paden. Onderweg zal je onder andere een stop maken bij de Dimcayi rivier voor een lunch met eventueel verse vis. Ook zijn er andere stops mogelijk, onder andere bij uitkijkpunten en grotten. Het Taurusgebergte is één van de grootste bezienswaardigheden van Alanya en een jeepsafari kan een leuke manier zijn om dit te gaan ontdekken.

Naast een jeepsafari kan je ook kiezen voor een quadsafari of een tour met buggy’s. Daarbij kan je zelf een quad of buggy besturen en samen met een gids naar het gebergte rijden langs mooie routes.18. Neva Outlet winkelcentrum

Liefhebbers van winkelen kunnen onder andere naar dit moderne winkelcentrum. Een leuk uitje wanneer je even uit de zon wilt. In het winkelcentrum vind je weinig toeristische winkels zoals in het centrum. Hierin het Nevat Outlet winkelcentrum vind je vooral moderne winkels met kleding, sportartikelen, speelgoed, elektronica en lunchrestaurantjes. Het winkelcentrum ligt in het westen van de stad.

 

Uiteraard kan je nog veel meer doen in en rond Alanya. Meer ideeën vind je in het centrum, de haven en je hotel.

 

alanya-info-wat-doen

 

De geschiedenis van Alanya

Duizenden jaren voor de jaartelling was Alanya nog een kleine vissersplaats. Men leefde vooral van de visserij en landbouw. De plaats is vooral tot ontwikkeling gekomen toen het in handen kwam van Alladin Keykubat. Na vijf jaar te hebben geprobeerd, is onder zijn leiding de plaats in 1226 veroverd. Vanaf dat moment kwam de plaats tot ontwikkeling en verrezen er bouwwerken zoals het fort met de stadsmuren. Maar ook 150 wachttorens, betere wegen, watersystemen en een scheepswerf.

In 1934 werd de stad bezocht door de president van Turkije, Mustafa Kemal Ataturk. Hij was zeer te spreken over de stad maar vond de naam niet mooi. Daarom werd de naam veranderd naar het huidige Alanya. In de lange geschiedenis heeft de stad verschillende namen gehad. De volgende namen zijn gebruikt;

• Korakesion
• Kolonoros (vernoemd naar de aangrenzende bergen)
• Alaniye (vernoemd naar Alladin de ontdekker)
• Alanya (verwijzend naar de 300 dagen zon)

De naam van het oostelijk strand is ook één van de historische overblijfselen. Het oostelijk gelegen strand wordt namelijk het Cleopatra strand genoemd. De naam is ontstaan doordat het strand door de romein Marcus Antonius aan zijn geliefde Cleopatra VII werd geschonken.
Maar ook de scheepswerf, stadsmuren en burcht zijn nog te overblijfselen uit de rijke historie van de stad.

 

 

Via de verschillende fotobanners kan je het aanbod van reisaanbieders vinden. Ook kan je het handige overzicht van leuke Turkse badplaatsen bekijken of via de onderstaande links alvast eens zien welke hotels er zoal in en rond Alanya te boeken zijn. Of handige pagina over de vergelijkbare stad Antalya.

 

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct het overzicht van mooie Alanya vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

 

Heb je al ervaring met Alanya? Plaats dan je tip over de leuke badplaats. Alvast bedankt namens je medereizigers.

Reviews

Leo Marijnus op 26-09-2023
"Alanya, de plaats om er te zijn!"

Alanya, Alanya is een mooie kustplaats waar veel te doen en te beleven is. Het heeft Turkse eigenschappen en de mensen zijn zeer hartelijk. Daardoor zijn de toeristen ook hartelijk in hun omgang met andere internationale personen. Het deelnemen aan een jeep safari in … Lees meer
Alanya, Alanya is een mooie kustplaats waar veel te doen en te beleven is. Het heeft Turkse eigenschappen en de mensen zijn zeer hartelijk. Daardoor zijn de toeristen ook hartelijk in hun omgang met andere internationale personen. Het deelnemen aan een jeep safari in het Taurus gebergte is een must. In de avond geniet je van de hotels en restaurants met hun heerlijke eten en lekker drankjes. Als je eenmaal in Alanya gewend ben, kom je de komende jaren hier weer terug om die vakantie, nog een keer over te doen. Voor mij is het nu als 18 jaren "doen". Heerlijk en ontspannen. … Lees minder

Familie Van der Ziel op 16-05-2022
"Veel te doen"

Ons is Alanya goed bevallen. Vooral omdat er veel leuke dingen te doen zijn. Zoals de kabelbaan, de mooie stranden en het gezellige centrum. Onze tip; ga ook zeker de mooie natuur in de omgeving verkennen. Wij deden dit met mountainbikes maar je kan ook voor excursies … Lees meer
Ons is Alanya goed bevallen. Vooral omdat er veel leuke dingen te doen zijn. Zoals de kabelbaan, de mooie stranden en het gezellige centrum. Onze tip; ga ook zeker de mooie natuur in de omgeving verkennen. Wij deden dit met mountainbikes maar je kan ook voor excursies kiezen. … Lees minder

Deel jouw Alanya-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Turkije Ontdekker.nl