Home » Kemer

Vakantie in Kemer?

In het zuiden van Turkije, aan de voet van het Taurusgebergte ligt de Turkse badplaats Kemer. Deze romantische badplaats staat bekend om de goede stranden, mooie natuur en rijke historie. De historie is voornamelijk buiten Kemer te vinden, in het knusse centrum zijn voornamelijk restaurants en winkels te vinden. Kemer ligt in één van de rijkere gebieden van Turkije. Je vindt er dan ook een luxe jachthaven en diverse luxe winkels en exclusieve boetieks.

kemer turkije vakantie

 

Centrum van Kemer

Het centrum van Kemer is gedeeltelijk autovrij wat zorgt voor een mooie rustige sfeer. Je vind er knusse gedeelte met smalle straatjes maar ook een moderne en brede winkelstraat. Verder heerst er in Kemer een vrij Europese sfeer. Elke maandag wordt er een groente- en fruitmarkt georganiseerd, elke dinsdag een kleding- en textielmarkt. Aanrader is een wandeling over de lange boulevard langs het strand. Je hebt vanaf hier een mooi panoramauitzicht op de Turkse bergen en het is hier ’s avonds dan ook gezellig druk met flanerende mensen.

Historische gebouwen zijn in het centrum van Kemer vrij weinig te vinden. De stad was namelijk tot 1980 maar een havendorpje met slechts 2700 inwoners. Twintig jaar later was dit aantal al vervijfvoudigd. De meeste gebouwen zijn zodoende gebouwd na de start van de bloeiperiode in 1980.

Vakantie Turkije

Uitgaansleven in Kemer

Het uitgaansleven in Kemer is niet zo uitbundig als in steden als Istanbul, Antalya of Alanya maar desondanks de moeite waard. Zo vind je in Kemer vele barretjes, terrassen, disco’s en ook enkele openlucht discotheken. Zo heb je de Aura openluchtdiscotheek en nog één in het Moonlight park, beide vlakbij het centrum. Drie gewone discotheken zijn te vinden aan het begin van de promenade. Het uitgaansleven begint rond twaalf uur en is de laatste jaren sterk verbeterd. 

Stranden van Kemer

De stranden van Kemer staan goed bekend en zijn vaak zelfs gewaardeerd met het Blue Flag keurmerk. Veel van de stranden zijn echter wel kiezelstranden. Minder zacht aan de voeten, maar daardoor wel glashelder water. Her en der in een baai liggen wel enkele zandstrandjes.
De twee voornaamste stranden zijn het Kemer-strand en Ayisigi-strand. Het Kemer-strand is een groot kiezelstrand met steigers en trapjes. Het Ayisigi-strand is een grind/zandstrand gelegen in een baai. Vanaf dit strand heb je een mooi uitzicht op de omgeving. Op beide stranden zijn fijne voorzieningen te vinden, zoals toiletten, douches, restaurantjes en kleedhokjes.

De stranden rond het centrum staan behoorlijk vol met parasols en ligbedden.  Keurig geregeld, maar niet bevorderlijk voor een ruime en natuurlijke sfeer.

 

Bezienswaardigheden in Kemer

In en rond de Turkse plaats vind je verschillende leuke bezienswaardigheden. Leuk als tussenstop tijdens een rondrit of voor een hele dag vertier.

Waterpark Aqua World
Zoals veel Turkse badplaatsen, heeft ook Kemer een waterpark. Het Aqua World waterpark heeft diverse (speciale) glijbanen en zwembaden. Bijzonder aan dit waterpark zijn de openingstijden, het is namelijk zelfs ’s avonds en zelfs ’s nachts geopend!


Tahtali berg
Achter Kemer ligt de Tahtali-berg. Een indrukwekkende berg van 2365 meter hoog vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Zo kan je genieten van een uitzicht over de kustlijn, de stad Antalya in de verte en een gedeelte van het Taurusgebergte. Gelukkig is de berg bereikbaar met een kabelbaan, die je leid over diepe ravijnen en langs steile rotswanden. De Tahtali-berg is minder geschikt voor mensen met hoogtevrees en is wel vrij prijzig (30 – 40 euro).

kemer berg bezienswaardigheden turkije


Moonlight Park
Even voorbij de haven in Kemer ligt het Moonlight park. Een keurig onderhouden park met meerdere eetgelegenheden, winkeltjes, een dolfinarium, een groot zwembad, een zandstrand en zelfs enkele kermisattracties. Met name ’s avonds gezellig om door heen te wandelen. Leuk voor cultuurliefhebbers, aan het eind van het Moonlight park is een grachtje waar meerdere vissersbootjes liggen.


Openluchtmuseum Yörüpark
Benieuwd naar het leven dat Turkse nomaden vroeger leefden? Voor een blik in dit leven kan je terecht in het Yörüpark. Een openluchtmuseum met als onderwerp, het nomadenleven. Mooi gelegen aan de kust op de rotspartij naast de haven van Kemer.
Het museum is niet groot waardoor je er zo uitgekeken bent. Echter is de toegangsprijs ook zeer laag.


Ritje op een kameel
In de regio kan je zelfs een rit maken op een kameel. Vaak een leuke ervaring door de combinatie van de nieuwe omgeving en de bijzondere dieren. Ook paardrijden is op meerdere plekken mogelijk.


Hamam/Turks badhuis
Voor wie eens extra wil ontspannen of zich wil laten verwennen, zijn er de Turkse badhuizen of hamams. Hiervan zijn er meerdere in Kemer te vinden. Enkele als onderdeel van een groot hotel, maar anderen ook als openbare ontspanningsmogelijkheid.


Historische stad Phaselis
Een leuke excursie is de tocht naar de Romeinse ontdekking Phaselis. Tijdens een piratentocht vanuit Kemer is deze antieke stad ontdekt. Tijdens een excursie zal je met een mooie boottocht naar het strand bij het dorp varen. Vanaf het strand kom je via een bos in het antieke dorp. Je vind er overblijfselen van historische gebouwen, een aquaduct en een theater.

Bij het strand in de baai, heb je een mooi uitzicht op de Olympos berg. In de baai kan je verder leuk zwemmen in het heldere water. In de bossen in de omgeving kan mooi en relatief koel worden gewandeld.
Ook een leuke uitje voor gezinnen. De boottocht, de historie , het bos en het zwemmen maken dit tot een leuke activiteit. Je kan echter ook met de dolmus naar Phaselis. De rit duurt ongeveer 15 minuten. De dolmus vertrekt onder andere vanaf de klokkentoren in het centrum.

wat doen in kemer bezienswaardigheden activiteiten


Zeevissen
Vanuit de haven zijn diverse activiteiten te ondernemen. Waaronder een excursie zeevissen. Tijdens dit dagje uit ga je de zee op en kan je je eigen vis gaan vangen. Je vangst kan je vervolgens laten bereiden waarna je de dag afsluit met een vers gebakken visje. Een rustgevende activiteit met toch de nodige actie dankzij de (grote) vissen.