Home » Kusadasi

Vakantie informatie over Kusadasi

In het westen van Turkije vind je de moderne badplaats Kusadasi. Een stad met weinig historie maar met veel mogelijkheden. Cultuurliefhebbers kunnen terecht in de bekende nabijgelegen historische stad Efeze. Het is mede daarom een veel bezochte badplaats door cruiseschepen. Het centrum van Kusadasi biedt nauwe straatjes en kleine winkeltjes en in het modernere gedeelte vele winkels, terrassen en restaurants. Een bruisende badplaats met voor ieder wat wils.

kusadasi turkije vakantie

 

Centrum van Kusadasi

Het centrum van Kusadasi is te verdelen in twee gedeelten. Het oude gedeelte met nauwe straatjes en kleine winkeltjes en het moderne gedeelte met moderne winkels en restaurants. Het centrum biedt vrijwel geen historische bezienswaardigheden maar Kusadasi is wel een goed uitgangspunt voor culturele bestemmingen in de omgeving.

Langs het centrum loopt een mooie brede boulevard waar vaak van alles te doen is. Ook heb je vanaf hier een mooi uitzicht op de haven en de jachthaven. Ook in de haven zijn vele restaurants en terrassen te vinden, die leuk zijn door het mooie uitzicht. Ook leuk is de overdekte bazaar. Handig om de zon even te ontvluchten. Ook leuk zijn de verschillende soorten markten die meerdere keren per week in het centrum zijn te vinden. Zo is er op maandag en zaterdag een groente- en fruitmarkt en op woensdag een kleding- en textielmarkt.

winkelstraat in Kusadasi

 

Stranden in Kusadasi

In het centrum van Kusadasi ligt een vrij klein zandstrand. Het is gelegen tussen de zee en de wandelboulevard en zodoende is er bij het strand een ruime keus aan versnaperingen.
De meeste toeristen kiezen voor het Ladies Beach. Dit zandstrand is gelegen even ten zuiden van Kusadasi en zomers vrij druk. Ook hier zijn bij het strand restaurants en barretjes te vinden. Voor de liefhebber zijn er parasols en ligbedden te huur en zijn er diverse watersporten te beoefenen.

Een andere optie is Long Beach. Dit strand is nog wat verder zuidelijk gelegen van Kusadasi en is een aaneenschakeling van kleine strandjes. Het is een breed zandstrand van meerdere kilometers lengte. Er loopt geen wandelboulevard met restaurants langs de strandjes maar om de zoveel tijd is er wel een strandtent te vinden. Ook kunnen hier vaak watersporten worden beoefend. Dit strand is wat rustiger dan de stranden die dichter bij Kusadasi liggen.

stranden kusadasi

 

Bezienswaardigheden rond Kusadasi

Efeze ruïnes
De best bewaarde stad uit de Romeinse tijd ligt in Turkije bij Kusadasi. De Efeze ruïnes zijn zelfs zo goed bewaard gebleven dat het nog een echte plaats vormt en je het Romeinse gevoel nog kan ervaren. De Efeze ruïnes bestaan onder andere uit een groot amfitheater, fonteinen, een weg van marmer en diverse gebouwen. De Efeze ruïnes zijn goed bereikbaar  en er is een grote parkeerplaats.


Adaland waterpark
Op enkele kilometers van Kusadasi ligt het Adaland waterpark. Dit spectaculaire waterpretpark staat garant voor actie voor het hele gezin. Bij het waterpark is ook een dolfinarium en een zeepark te vinden.


Selcuk
Ten noord-oosten van Kusadasi ligt de historische stad Selcuk. Het ligt op ongeveer 15 kilometer afstand vanaf Kusadasi en is een plaats vol historie. Zo torent hoog boven de stad een groot fort uit. Ook vind je er een oude Romeinse aquaduct dat door vele ooievaars als thuisbasis wordt gebruikt. Verder zijn er oude minaretten en het museum van Efeze te bezichtigen. Een andere bezienswaardigheid in Selcuk is de St. John Basiliek.


Sirince
Vlakbij Selcuk en Efeze, ligt de plaats Sirince. Een typische Turkse plaats met leuke smalle winkelstraatjes met verschillende soorten streekproducten. Ook vind je er wijnproeverijen en mooie uitzichten door de ligging op een heuvel.

Bootexcursies
In de haven zijn diverse bootexcursies te boeken, waarbij je bijvoorbeeld een boottocht langs verschillende mooie baaien maakt. Vaak kan in deze baaien gezwommen, gesnorkeld of gedoken worden. Of er kan een bezoek worden gebracht aan een andere badplaats of een eiland.


Bazaar van Kusadasi
In het centrum van Kusadasi is een bazaar. Leuk te bezoeken en even te ontsnappen aan de warmte. Je vind er vele winkeltjes met uiteenlopende artikelen. Ook leuk voor ons als Nederlanders, er kan vaak naar hartenlust worden afgedongen.


Avondwandeling over het Vogeleiland
Voor de haven van Kusadasi ligt een schiereiland met daar op een fort, het Vogeleiland genaamd. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op Kusdasi, met name ’s avonds. Ook is het fort te bezoeken.