Home » Marmaris

Marmaris informatie voor uw vakantie

In het zuid-oosten van Turkije ligt de bekende Turkse stad Marmaris. Gelegen in een grote baai in een groene, heuvelachtige omgeving. Bekend om de bruisende, moderne sfeer. Marmaris is een gezellige stad met vele restaurantjes, barretjes met live muziek en uitgaansgelegenheden.  Er ligt een lang zandstrand met aan het eind één van de grootste havens van Turkije. Marmaris, een badplaats met vele mogelijkheden.

marmaris turkije vakantie info

 

Centrum van Marmaris

Marmaris heeft een gezellig en levendig centrum. Je vind er vele leuke winkels en restaurants. Om de warmte even te ontlopen, kan er ook worden gekozen voor de enorme overdekte bazaar. Leuk om te zien al zijn de nogal “enthousiaste” verkooptechnieken van de winkeliers er minder prettig. Na tijd kan er even worden bijgekomen op het naast gelegen plein bij het standbeeld van Atatürk en een mooie verlichte fontein.

Marmaris is een stad maar in de knusse haven is dit niet te merken. Hier merk je nog de Turkse knusheid zoals in kleine badplaatsjes. Wel is er van alles te doen en te zien, waardoor de haven zeker de moeite waard is om door heen te wandelen. Koop bijvoorbeeld verse vis zoals mosselen, bekijk de vele (zeil)boten of ga mensen kijken vanaf een terrasje. Ook kan je vanuit de haven kiezen voor één van de diverse excursies naar bijvoorbeeld het Griekse eiland Rhodos.
Voor een rustigere wandeling is het wandelpad richting Icmeler een aanrader. Mooi gelegen langs de zee en zonder verkeer in de buurt.
Marmaris is een veelzijdige stad maar biedt in verhouding minder cultuur. Wel is het fort leuk te bezoeken, zeker voor het uitzicht. Verder zijn er vrij weinig historische bezienswaardigheden. Buiten Marmaris vind je meer historie, zoals de bekende rotsgraven in Dalyan en een mooie natuur.

 

Uitgaan in Marmaris

Je vind een bruisend en divers uitgaansleven in Marmaris. Er zijn diverse discotheken, clubs, bars en terrassen. Deze zijn met name te vinden in Bar Street en langs de haven. Laat je verassen door de diversiteit van de feesten. Van schuimparty’s tot lasershows en van live muziek tot bekende dj’s. De meeste feesten duren tot vijf uur in de ochtend.

De barstreet doet zijn naam zeker eer aan. Een straat vol grote discotheken maar ook kleine (Hollandse) kroegjes. Een straat met een breed aanbod. Veel discotheken hebben geen dak waardoor je eigenlijk buiten staat te feesten. Bekende discotheken zijn Areena, Joy (veel Nederlands publiek), Mango en de Greenhouse. Allen te vinden in de Barstreet.

Houd wel rekening met de vele proppers die je met mooie praatjes naar binnen willen lokken. Heb je geen interesse? Bedank dan netjes en loop rustig door.

 

Stranden in Marmaris

In en om Marmaris zijn diverse stranden te vinden. Het openbare stadsstrand  bij het centrum is vrij smal en in het water liggen her en der keien. Het water wordt langzaam dieper dus het strand is wel geschikt voor kinderen. Vanaf het strand zijn diverse watersporten te beoefenen, zoals parasailen, waterskiën en jetskiën.
Zandstrandliefhebbers kunnen terecht op het aangrenzende zandstrand dat maar liefst 10 kilometer doorloopt richting de badplaats Icmeler. Het plaatsje is goed bereikbaar per Dolmus, bus of huurauto/-fiets. Langs het fijne zandstrand vind je strandtentjes, barretjes en een autovrije boulevard.

Ten westen van Marmaris ligt het badplaatsje Turunc. Ook hier is een mooi zandstrand te vinden, dat zelfs beloond is met het Blue Beach keurmerk. Hierdoor ben je verzekerd van een schoon strand en voorzieningen zoals toiletten en douches.

stranden marmaris

 

Bezienswaardigheden bij Marmaris

De badplaats is gelegen in een mooie omgeving waar je diverse bezienswaardigheden kan vinden. Hier onder vind je een overzicht van dingen die tijdens de vakantie zoal mogelijk zijn.

Archeologisch museum
In het fort van Marmaris is een archeologisch museum gevestigd met vondsten uit de historie van de stad. Zo vind je er servies, wapens, keukengereedschap, meubels en beelden. Ook zijn er galerijen te zien.


Halici Ahmet Urkay museum
Op de weg van Marmaris naar Mugla is ook een historisch museum te vinden. Het is een privé museum dat vrij toegankelijk is en desondanks toch een oppervlakte van 3000 m² heeft. Ook hier vind je diverse historische vondsten zoals tapijten, beelden, glaswerk en gereedschap. Alle dagen geopend en gelegen op 10 kilometer van Marmaris.


Fort van Marmaris
In de haven staat het fort dat de stad in het verleden moest beschermen. Tegenwoordig is het te bezichtigingen en is er een historisch museum in gevestigd. Leuk voor het mooie uitzicht over de stad.

 

Hafa Sultan Caravanserai
Een leuk historisch bouwwerk is het Hafa Sultan Caravanserai. Vroeger een herberg voor militairen en reizigers, tegenwoordig een interessant gebouw om te zien door de diverse bogen. Ook biedt het onderdak aan restaurantjes en winkeltjes. Gelegen in een smal straatje richting het fort.


Dalyan
Op zo’n 80 kilometer van Marmaris ligt het bijzondere plaatsje Dalyan. Gelegen aan een kronkelende rivier in een prachtige omgeving. Naast het sfeervolle dorpje vind je er wilde schildpadden en de bekende rotsgraven.


Bazaar van Marmaris
Ook de bazaar in het centrum van Marmaris is zeker de moeite waard. Een leuke ervaring door het mooie gebouw met de diverse bogen. Daarnaast interessant door de vele winkeltjes. Stel je wel in op de wat “enthousiaste” manier van producten aanprijzen door Turkse winkeliers.


Excursie naar Rhodos-stad
Vanuit de haven kunnen diverse excursies worden ondernomen. Maar je kan ook kiezen voor de boot naar het Griekse eiland Rhodos. Je vind hier het prachtige, historische Rhodos-stad. Dat bekend staat als misschien wel de mooiste Griekse stad. De overtocht duurt circa 45 minuten.