Wat is er te doen bij all inclusive hotels?

De laatste jaren worden all inclusive hotels steeds populairder, ook in Turkije. Deze manier van vakantie vieren is ontstaan door hotels die eten en drinken inclusief begonnen aan te bieden. Dit is langzamerhand uitgebreid van hotels naar soms hele resorts. Waar vroeger een all inclusive hotel alleen voorzieningen had zoals een zwembad en speeltuin, vind je tegenwoordig de meest verrassende voorzieningen. Zo hebben grote all inclusive resorts vaak voorzieningen zoals:

• waterpark
• tennisbanen
• voetbalveldjes
• fitnessruimte
• (kinder)entertainment
• bioscoop
• watersporten
• massage
• speeltuin
• workshops
• bar / discotheek

De meeste resorts zijn groot en bieden een uitgebreid aanbod van faciliteiten. Houd je eigenlijk meer van wat kleinschaliger? Ook dat is vaak mogelijk. Turkije, en andere vakantielanden, bieden namelijk ook kleinschalige all inclusive hotels. Hier zijn minder voorzieningen maar meer rust.

lara-turkije-vakantie-informatie-hotels

 

Hoe is het eten en drinken in de resorts?

In all inclusive hotels bestaan de maaltijden vaak uit buffetten. Hierdoor heeft u een ruime keuze uit gerechten. Door het grote aanbod zal je elke maaltijd iets anders kunnen eten ondanks je vaak in hetzelfde restaurant zult eten. Ook zijn er resorts die meerdere restaurants hebben. Zo kan je helemaal afwisselen.

Tussen de maaltijden door, worden er vaak ook gratis hapjes aangeboden. En ook veel drankjes zijn gratis. Handig wanneer je bij het zwembad ligt te zonnen. Iedereen kan hierdoor eenvoudig iets lekkers halen. Zoals in Turkije bijvoorbeeld Baklava, fruit of de snoepjes die men Turks Fruit noemt.

belek-turkije-hotels-vakantie

 

Wat is niet inclusief bij all inclusive hotels?

Vaak zijn drankjes zoals frisdrank, koffie en thee, bier en wijn ook inclusief. Echter zijn duurdere drankjes zoals vers geperste sappen en sterke drank vaak niet inclusief.
Ook kan het zijn dat drankjes niet inclusief zijn, wanneer je op de hotelkamer of het strand bent. Het is verstandig om dit voor het boeken even op te zoeken. Dat kan verrassingen tijdens de vakantie voorkomen.

 

Wat zijn ultra all inclusive hotels?

Bij all inclusive hotels zijn vaak bepaalde zaken niet inclusief. Bijvoorbeeld sterke drank, ijsjes, watersporten of vers geperste vruchtensappen. Wil je vrijwel alles inclusief? Dan kun je kiezen voor ultra all inclusive resorts. Hier is zijn bijna alle voorzieningen, eten en drinken bij de prijs inbegrepen. Zelfs watersporten, massages en duurdere drankjes.

De verblijfskosten liggen vaak wat hoger maar je hoeft ook minder na te denken over wat wel en niet inclusief is. Deze vorm wordt ook wel all inclusive Plus genoemd.

 

Wat zijn soft all inclusive hotels?

Sommige hotels of resorts noemen zich zelf all inclusive maar bieden soms niet meer dan alleen gratis koffie, thee, fris, bier en wijn. De overige voorzieningen zijn niet gratis. Dit verschijnsel wordt ook wel soft all inclusive genoemd. Verder zit er het nodige kwaliteitsverschil tussen de vele resorts. Bijvoorbeeld op het gebied van de kwaliteit van het eten en drinken. Geadviseerd wordt om dit voor het boeken goed te bekijken in de reisinformatie en recensies.

all-inclusive-hotels-belek-turkije

 

De all inclusive resorts in Turkije staan vooral bekend om de waterparken die er vaak bij te vinden zijn. Vooral voor gezinnen is dit ideaal. Hierdoor hoef je namelijk niet te reizen naar een waterpark en kunnen de kids ook elke dag genieten van de diverse glijbanen. En vaak vinden papa en mama al die mooie glijbanen, stiekem ook nog wel heel leuk.

 

Of boek een all inclusive adults only hotel

Zeker voor kinderen zijn de resorts vaak een leuke bestemming. Maar kinderen hebben helaas wel als nadeel dat ze wat drukte veroorzaken. Heb je hier geen zin in en wil je even genieten van fijne rust? Dan kan je er voor kiezen voor een all inclusive adults only resort. Zoals de naam al aangeeft zijn bij deze hotels geen kinderen welkom. Vaak is 16 of 18 jaar de minimum leeftijd die wordt gehanteerd. Maar soms is er ook gekozen voor een minimum leeftijd van 13 of 15 jaar. Dit zal verschillen per resort.

Hierdoor zijn er ook alleen voorzieningen voor volwassenen. Met name bij voorzieningen zoals het zwembad, de wellness faciliteiten, de bar en het entertainment programma kan je dit merken.

 

 

Via de fotoknoppen kan je het aanbod van hotels van verschillende reisaanbieders bekijken. Of bekijk via de volgende link de pagina over de: mooiste badplaatsen van Turkije. Of bekijk informatie over all inclusive plaatsen zoals Belek en het populaire Lara.

© 2024 Turkije Ontdekker.nl