Home » Belek

Belek informatie

Op zo’n 30 kilometer van Antalya ligt de Turkse badplaats Belek. Deze moderne en vrij nieuwe vakantieplaats staat met name bekend om de rijke omliggende natuur en de diverse prachtige golfbanen. Zo vind je hier maar liefst elf golfbanen van topkwaliteit. Belek heeft circa 10.000 inwoners, heeft geen massa-toerisme en is een stad van luxe.

centrum belek turkije

Centrum van Belek

Het centrum van de plaats Belek is gezellig maar minder groot en druk dan in andere Turkse steden zoals Alanya en Antalya. Hierdoor kan er wat rustiger genoten worden van de Turkse cultuur. Mede hierdoor is het een populaire toeristenplaats voor liefhebbers van een mooie maar wat rustigere vakantie in Turkije.
Belek is een stad van luxe. Goedkope winkeltjes en restaurants zal je hier dus minder tegen komen. Desondanks kan je heerlijk shoppen en bijvoorbeeld kleding, sieraden en mooie souvenirs scoren.
Een nadeel is het prijsniveau. Het gehele prijsniveau ligt in dit gebied hoger dan gemiddeld in Turkse badplaatsen. Daarom is deze badplaats geen ideale bestemming voor bijvoorbeeld gezinnen of jongeren. Met name liefhebbers van rust met een wat dikkere portemonnee zal je hier vinden.

Ook de hotels zijn hier vaak vrij chique. Wat mede te zien is aan de ruime kavels en oog voor de natuur. Ruimte voor de natuur speelt een belangrijke rol in dit stukje Turkije.

Wil je dit gebied wel ontdekken maar toch wat minder uitgeven? Dan kan je het naast gelegen Alanya kiezen als uitvalsbasis. De prijzen liggen hier een stuk lager. De afstand tot Belek is ongeveer 30 kilometer waardoor een bezoek toch nog (goedkoper) mogelijk is.

 

Stranden van Belek

Naast de vele, prachtige golfbanen, staat Belek ook bekend om de goede zandstranden. Je vind hier grote, rustige stranden met een fijne soort zand. Vaak heerst en een rustige en ontspannen sfeer op de stranden. En je vind mogelijkheden voor wat natuurlijke verkoeling, in de vorm van schaduw van eucalyptusbomen.

Nadeel kan zijn, dat het water op sommige plekken vrij steil afloopt. Hierdoor kan dit gedeelte van het strand minder veilig zijn voor kinderen. Ondanks de rust zijn er meerdere mogelijkheden voor het beoefenen van watersporten.

stranden belek

 

Uitgaan in Belek

Belek zal voor uitgaanspubliek wat minder aantrekkelijk kunnen zijn. Je vind hier namelijk geen discotheken. Wel zijn er diverse restaurantjes en barretjes te vinden. Last van dronken jongeren zal je in Belek dan ook niet snel hebben.

Qua restaurants heeft Belek wel een breed aanbod. Waardoor je niet gebonden bent aan de Turkse keuken maar international kunt eten. Met name langs de boulevard aan de rand van de haven, zijn diverse (luxe) restaurants te vinden.

 

Golfen in Belek

Deze wat chiquere badplaats staat met name bekend om de mooie golfbanen. De meeste golfbanen liggen in een mooi groen natuurgebied, tussen het strand en het centrum. Je vind in en rond Belek maar liefst 11 golfbanen te vinden. Hierdoor kunnen zowel amateurs als meer professionelere golfers hier genieten van het golfen.

De golfclubs die je in en rond Belek kan vinden zijn:

• Cornelia golfclub (27 holes)
• Sueno golfclub (36 holes)
• Montgomerie Maxx Royal golfclub (18 holes)
• Gloria golfclub (45 holes)
• Robinson golfclub ( 18 holes)
• Kaya Palazzo golfclub (18 holes)
• Carya golfclub (18 holes)
• Titanic golfclub (27 holes)
• Antalya golfclub (36 holes)
• National golfclub (27 holes)
• LykiaLinks golfclub (18 holes)

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van golfen? Neem dan contact op met één van de golfclubs. Ook is er veel informatie te vinden via de websites van de golfclubs. Houd er wel rekening mee dat het golfen hier zeker niet goedkoop is.

Omgeving van Belek

Rondom Belek liggen ongerepte natuurgebieden die de veilige thuishaven vormen voor bijna uitgestorven vogelsoorten en Caretta schildpadden. De omliggende natur biedt dan ook veel te zien voor natuurliefhebbers.

Op zo’n tien kilometer van Belek ligt de stad Serik. Deze stad heeft circa 100.000 inwoners en vanaf hier komen tijdens het hoogseizoen veel mensen werken in Belek. Het dichtst bijzijnde vliegveld is die van Antalya, op zo’n 35 kilometer afstand.

 

Bezienswaardigheden in en rond Belek

Ook niet golfliefhebbers kunnen zich prima vermaken in dit stukje Turkije. Mede dankzij de mooie zandstranden maar ook dankzij de verschillende bezienswaardigheden. Een handig overzicht met ideeën voor een dagje uit, vind je hier onder.

Dagje Antalya
Op zo’n 35 kilometer ligt de de stad Antalya. In deze drukke levendige stad is veel te zien en te beleven. Zeker de moeite waard om eens een dagje te bekijken. Goed bereikbaar per bus of per huurauto.


Golfen
Belek staat bekend om de vele, kwalitatieve golfbanen. Dit is ook de rijken der aarde niet ontgaan er komen dan ook geregeld beroemde mensen golfen in Belek. Maar de diverse golfbanen hebben verschillende prijsklassen, waardoor ook voor de “gewone” mens golfen een leuke optie is.


Koprulu Canyon National Park
Op zo’n 30 kilometer van Belek ligt het Koprulu Canyon National Park. Dit natuurgebied biedt een mooie natuur met onder andere een ravijn. Maar er zijn ook veel activiteiten te doen. Zo kan je hier raften, ezel rijden, abseilen, paardrijden, paintballen en nog veel meer. Leuk voor een avontuurlijk dagje uit.

 

Jeepsafari
Vanaf verschillende plekken in Belek kan je starten met een jeepsafari. Bij deze excursies ga je met meerdere jeeps de Turkse natuur in. Een spannende belevenis met onderweg mooie natuur en uitzichten. Denk hierbij wel aan een goede verzekering.


Kadriye
Naast Belek ligt het typisch Turkse dorpje Kadriye. Je vind hier elke dinsdag een leuke, lokale markt. Ook vind je er restaurantjes en barretjes.


Bootexcursies vanuit de haven
Net als vanuit de meeste Turkse badplaatsen, kan ook vanuit de haven van Belek een excursie worden ondernomen. De verschillende excursieboten leiden je langs mooie baaien, eilandjes en dorpjes. Er zijn verschillende programma’s mogelijk. In de haven vind je meer informatie.