Home » Lara

Handige informatie over Lara

Vlakbij Antalya ligt de vrij nieuwe badplaats Lara. Het is een gebied met diverse luxe all-inclusive resorts dat bijna aan Antalya is gebouwd. Lara heeft meerdere mooie zandstranden en is een stuk rustiger dan de grote buurman Antalya. Het vliegveld van Antalya ligt slechts op 15 kilometer afstand en ook het centrum van Antalya is gemakkelijk en snel bereikbaar.
Het centrum van Lara heeft leuke winkeltjes en restaurants. Uitgaan kan beter in Antalya of op het eigen resort. Deze badplaats is vooral bestemd voor rustzoekers die willen genieten van een vakantie in één van de diverse all-inclusive resorts.

Lees verder en vind informatie over het strand, het centrum, de hotels en bezienswaardigheden.

 

Centrum Lara

Het centrum van Lara bestaat uit twee gedeelten, het rustige oude gedeelte en het nieuwere toeristische gedeelte. In het oude gedeelte vind je nog meer het Turkse leven met her en der wat winkeltjes en restaurantjes. In het nieuwe gedeelte vind je moderne winkels en zelfs overdekte winkelcentra.
Voor meer cultuur kan je terecht in het naastgelegen Antalya. Het oude centrum ligt slechts op enkele kilometers afstand en is zeer zeker de moeite waard. Je vind hier vele winkels, historische bezienswaardigheden, restaurants en excursiemogelijkheden. Kijk voor meer informatie ook eens op de pagina Antalya.

winkelcentrum in Lara

 

Stranden in Lara

Het prachtige strand in Lara bestaat uit één geheel, is breed en enkele kilometers lang. Hierdoor heb je er veel ruimte en rust. Het strand bestaat uit fijn zand en loopt langzaam af in de zee. Langs het strand loopt een mooi wandelpad en her en der een park. Op meerdere plekken op het strand zijn strandbarretjes te vinden voor eten en drinken.

Bij het oude centrum van Lara ligt een ander strand. Dit kleinere strand bestaat uit fijne kiezels. Bij beide stranden zijn goede faciliteiten zoals toiletten, kleedhokjes en douches. Ook kan bij beide stranden een parasol of ligbed worden gehuurd.

stranden lara

 

Hotels in Lara

Deze Turkse badplaats staat met name bekend om de grote all-inclusive resorts. De plaats heeft niet zo veel te bieden voor toeristen. Maar houd je van luxe all-inclusive hotels waar uiteenlopende activiteiten mogelijk zijn? Dan is de badplaats zeker geschikt voor je. Je vind er grote hotels in originele vormen met vaak prachtige zwembaden met diverse glijbanen. De meeste hotels beschikken ook faciliteiten zoals fitnessruimtes, tennisbanen, voetbalvelden,  voorstellingen en restaurants.

De grote hotels liggen aan het mooie zandstrand, waardoor je vlakbij je hotel kunt genieten van zon,zee en strand. Vaak staan er ook luxe ligbedden en andere faciliteiten op het strand. Speciaal voor de gasten van het hotel. Via de diverse reisaanbieders vind je het hotelaanbod in Lara.

Uitgaansleven in Lara

Lara beschikt niet over een uitgebreid uitgaansleven. Hierdoor zal je er ook geen luidruchtig uitgaanspubliek tegen komen. Wel zijn er genoeg terrasjes om ’s avonds even gezellig een drankje te doen. Uitgaan kan goed in het nabij gelegen Antalya. Uiteraard kan uitgaan vaak ook op de all-inclusive resorts.

 

Bezienswaardigheden rond Lara

Ook Lara ligt in een mooie natuurlijke omgeving. Hierdoor kan je tijdens je vakantie een stuk meer ontdekken dan alleen het strand, de winkels en de restaurants. Je vind hier een overzicht van activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving.

Atatürkpark en Karaalioglu park
De natuur rond Lara is weelderig. Dit is met name goed te bekijken in het Ataturkpark en Karaalioglu park. Twee mooie parken waar je vele Turkse planten en bomen kunt zien. Vanuit het Karaalioglu park heb je een mooi uitzicht over Antalya. Het park ligt aan de rand van het oude centrum van Antalya.


Düden-watervallen
In het Taurusgebergte achter Lara ontstaat de Düden-rivier. Deze heeft zijn weg gevonden vanuit de bergen, door Antalya naar de zee. Onderweg zijn er meerdere watervallen te vinden, waarvan de Düden-watervallen een van de mooiste is. Het water stroomt hier vanaf het plaatsje Düden op 40 meter hoogte de zee in.

Goed bereikbaar met de bus (uitstappen bij de skatebaan), per boot of per auto.


Golfen
In het naastgelegen Antalya zijn meerdere golfbanen te vinden. Toch liever meer keuze uit golfbanen? Dan kan er beter gekozen worden voor de badplaats Belek. Dit is de golfplaats van Turkije, met maar liefst negen prachtige golfbanen. Belek ligt op 40 kilometer van Lara.


Ruïnes van Perge
Ongeveer 15 kilometer van Lara bij het plaatsje Aksu, liggen de ruïnes van Perge. Hier zijn nog goed bewaarde overblijfselen te vinden van een oude handelsstad. Deze stad lag aan de vroeger nog bevaarbare rivier de Aksu çayt. De overblijfselen zijn soms metershoog en zijn nog duidelijk herkenbaar als gebouw.


Antalya Aquarium
In een modern en bijzonder gebouw centraal aan de kust van Antalya, ligt het Antalya Aquarium. Het aquarium heeft twee verdiepingen vol vele mooie aquaria en als hoogtepunt, de lange glazen tunnel waarbij je onder water loopt. De aquaria zijn mooi aangekleed met scheepswrakken, rotsen en andere leuke objecten.

 

Bazaar in Antalya
In het oude centrum vindt je de bazaar van Antalya. Je vind hier vele winkeltjes in een wirwar van overdekte straatjes. Afdingen is er de volkssport nummer 1 maar echte merkartikelen zijn er weinig te vinden. De verkopers kunnen wel wat opdringerig overkomen. Bijzonder om eens mee te maken.


Aspendos
Net buiten Antalya ligt een groot Romeins theater. Het grote gebouw is nog goed bewaard gebleven en wordt zelfs nog steeds gebruikt voor evenementen. Het biedt plaats aan 15.000 toeschouwers en is gelegen in een mooie, nette tuin. De moeite waard om eens te bezoeken.


Dodenstad in Myra
Bij het dorpje Myra ligt een zogenaamde “Dodenstad”. Graven uitgehakt in een steile bergwand met aan de voorzijde het uiterlijk van een temple uitgehakt. Dit bijzondere verschijnsel is te zien in Myra, een dorpje vlakbij Demre op vijf kilometer van de kust en Antalya.


Ontdek de omgeving op fiets
Het kan leuk zijn om een fiets te huren en lekker te gaan uitwaaien. Dankzij de fiets, kan je eenvoudig veel van Lara en de omgeving ontdekken. Zo kan je bijvoorbeeld door de rustige natuur gaan fietsen en genieten van de rust. Of fiets naar Antalya en zie onderweg meteen een gedeelte van Lara.
Een goedkope manier om veel te zien en ondertussen ook goed tegen de vakantiekilo’s.

 

De meeste bezienswaardigheden liggen niet in Lara maar in Antalya. Zodoende kan je voor ideeën ook kijken op de volgende pagina: Antalya.

 

Vakantie Lara