turgutreis-turkije-vakantie-strand

 

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct het overzicht van mooie Turgutreis vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

 

Op 18 kilometer van de bekende badplaats Bodrum, ligt het wat rustigere Turgutreis. Een gezellige plaats met een levendig centrum met allerlei winkels, restaurants en andere voorzieningen. Ook heeft Turgutreis een opvallend grote jachthaven en nette stranden. Hier onder vind je allerlei handige toeristische informatie.

 

De mooie stranden van Turgutreis

De stranden bij de badplaats staan goed bekend. Met name door de bedekking met mooi fijn zand en door de relatieve rust. Het langgerekte strand is over het algemeen namelijk niet heel druk. Naast het strand bij het centrum, kan je ook nog kiezen voor kleinere strandjes die mooi verscholen in baaien liggen. Net buiten de plaats liggen meerdere van deze baaien. Leuk voor een rustig middagje strand. Ook zijn hier extra mooie snorkelplekken dankzij de rotsen.

turgutreis-turkije-vakantie-informatie

 

Het sfeervolle centrum van Turgutreis

Turgutreis heeft een vrij groot en levendig centrum. Er is een vrij groot aanbod van winkels en horeca. De plaats is langgerekt maar desondanks is er toch duidelijk een kern te herkennen. Door veel mensen wordt het grote plein als het middelpunt beschouwd. Op het plein heerst vaak veel gezelligheid dankzij de restaurants, barretjes, winkeltjes en de moskee. Ook het aangrenzende haventje zorgt voor extra sfeer. In de omgeving van het plein liggen verschillende parkjes en straatjes met meer winkeltjes en restaurants.

Op zaterdag kan je de grote bazaar en markt bezoeken. Deze staan onder de inwoners goed bekend tot in de hele omgeving.
Uiteten kan je in allerlei soorten restaurants. Deze liggen in het centrum maar daarnaast ook langs de kust. Tussen het strand en het centrum loopt een wandelboulevard. Tijdens een wandeling over de boulevard kom je langs verschillende restaurants. Deze liggen dus iets uit het centrum maar bieden wel een mooi uitzicht over het strand en de zee. Zeker bij zonsondergang zijn dit mooie plekken.

Winkelen kan in het centrum maar ook in het winkelcentrum dat naast de grote jachthaven ligt.

turgutreis-winkels-centrum-uitgaan-strand

 

Ontdek ook de grote jachthaven

Ondanks dat Turgutreis niet zo bekend en groot is, heeft de badplaats toch één van de grootste jachthavens van Turkije. Leuk voor booteigenaren maar ook voor passanten. Veel mensen vinden al die boten namelijk een leuk gezicht. Ook geeft het de nodige reuring en gezelligheid wat je eens rustig van de wandelboulevard kunt bekijken.

Maar de jachthaven heeft ook voor toeristen een functie. Er vertrekken namelijk ook geregeld excursieboten met diverse bestemmingen. Zo kan je bijvoorbeeld naar de Griekse eilanden Kos, Kalymnos en Rhodos. Maar ook naar de nabij gelegen Turkse badplaats Bodrum.

turgutreis-turkije-strand-centrum-hotels

 

Kan je leuk uitgaan in Turgutreis?

Ook uitgaan is geen probleem in de badplaats. Grote discotheken vind je er niet maar wel allerlei bars en meerdere feestcafés. Ook is er een openluchtbioscoop. En er zijn uiteraard allerlei terrassen waar je tot laat kunt genieten van een drankje en het Turkse zomerweer.

Uitgaan is goed mogelijk maar allerlei groepen jongeren zijn hier toch niet zoveel te vinden. Deze kiezen meer voor plekken waar meer uitgaansgelegenheden zijn. Zoals bijvoorbeeld Bodrum.

 

 

Wat is er te doen in Turgutreis? De bezienswaardigheden

Naast genieten van zon, zee en strand wil je natuurlijk meer leuke dingen gaan doen tijdens je vakantie. Dat is in Turgutreis geen probleem. Er is namelijk genoeg te doen en er zijn meerdere bezienswaardigheden. Historische bezienswaardigheden vind je er echter weinig omdat het een vrij nieuwe plaats is. In de omgeving is echter nog wel genoeg Turkse historie te zien.

1. De weekmarkt
Een markt klinkt niet als een bezienswaardigheid maar door de cultuurverschillen kan het voor toeristen toch leuk zijn om de wekelijks markt op zaterdag te gaan bezoeken. Het is een grote markt waar ook mensen uit de omgeving voor naar Turgutreis komen. Er worden allerlei waren verkocht, van vis tot kruiden en van kleding tot sieraden.2. Bodrum waterpark

Op ongeveer 18 kilometer afstand ligt de bekende badplaats Bodrum. Hier kan je onder andere naar het waterpark. Een zwemparadijs met allerlei spectaculaire glijbanen. Een leuk uitje voor jong en oud. Niet alleen pubers en volwassenen kunnen zich er goed vermaken, ook voor jonge kinderen zijn er leuke waterattracties.

bezienswaardigheden-alanya-wat-doen-zien-kinderen3. Het standbeeld bij de jachthaven

In de grote jachthaven staat een mooi beeld dat is bekleed met blauwe keramiek steentje. Het toont een zwangere vrouw. In haar hand heeft ze een tak van een olijfboom vast. Dit staat symbool voor de diversiteit, gezondheid en vrede van Anatolië. Het gebied waar de badplaats in ligt.4. Standbeeld van Turgut Reis

Net buiten de plaats staat een groot standbeeld van Turgut Reis. De Turkse zeevaarder die hier is geboren. Doordat Turgut zeer goed was in het werken met wapens zoals speren, pijl en boog en kanonnen, ging hij werken voor de Ottomanen. Samen hebben zijn allerlei plekken kunnen veroveren en zo het Ottomaanse gebied uitgebreid. Daarom is een standbeeld gemaakt ter ere van zijn diensten.5. Kalymnos, Kos en Rhodos

Ter afwisseling van Turkije, kan je een uitstapje maken naar de Griekse eilanden Kalymnos, Kos en Rhodos. Vanuit de haven vertrekken tijdens het toeristische seizoen namelijk dagelijks veerboten naar de eilanden. Na een leuk boottochtje, kan je een dag de eilanden gaan verkennen. Veel bezoekers kiezen daarbij voor een dag in de hoofdstad van elk eiland. Of men huurt een auto en gaat zo het eiland verkennen.6. Excursies

Vanuit de haven vertrekken ook dagelijks excursieboten. Je kunt bijvoorbeeld een baaientocht gaan maken. Daarbij vaar je naar verschillende “onontdekte” baaien waar je lekker rustig kunt zwemmen en snorkelen. Of je kunt kiezen voor andere badplaatsen zoals Bodrum.7. Watersporten

Uiteraard kan je ook allerlei watersporten gaan doen vanaf het strand. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

  • • waterfietsen
  • • banaan varen
  • • snorkelen
  • • waterskiën
  • • zeilen
  • • parasailen

 

alanya-turkije-vakantie-bezienswaardigheden

 

De (all inclusive) hotels in Turgutreis

Dankzij de populariteit van Turgutreis, zijn er ondertussen ook allerlei soorten hotels te vinden. Grote all inclusive resorts maar ook kleinschalige hotels in de rustige natuur. Dankzij het brede aanbod, is er voor de meeste toeristen wel een geschikt hotel te vinden.

Geadviseerd wordt om bij het boeken goed te letten op belangrijke zaken zoals het wel of niet aanwezig zijn van een zwembad. Ook de afstand tot het centrum en het strand kan van belang zijn.

lara-turkije-leuke-plekken-tips

 

De ligging van Turgutreis in Turkije

De badplaats ligt in het zuid oosten van Turkije bij de grens tussen de op de grens van de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee. Het ligt op ongeveer 18 kilometer afstand van de bekende badplaats Bodrum. Het Imsik Airport ligt handig op slechts ongeveer 20 kilometer afstand.

Andere vakantiebestemmingen in de buurt zijn Gümbet en Bitez. Deze kunnen leuk zijn om tijdens je vakantie eens te bezoeken. Bijvoorbeeld voor de bezienswaardigheden, stranden en ter afwisseling. Door de ligging in de buurt van Griekenland, kan je ook meerdere Griekse eilanden bezoeken tijdens je vakantie. Er gaan dagelijks veerboten naar meerdere Griekse eilanden. Leuk voor een dagje uit. Je kunt bijvoorbeeld naar Kos, Kalymnos en Rhodos.

Door de ligging in het zuid oosten zal de zon tijdens de zonsondergang in de zee zakken. Het zal niet verdwijnen achter de bergen zoals bij sommige andere badplaatsen. Het zakken in de zee zorgt voor een romantisch gezicht.

 

 

Informatie over andere bestemmingen vind je via mooie Turkse badplaatsen. Of bekijk eens de pagina over Bodrum. Via de bovenstaande fotoknop kan je alvast eens hotels in Turgutreis bekijken.

Alvast een mooie vakantie gewenst!

 

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct het overzicht van mooie Turgutreis vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

 

Heb je al ervaring met Turgutreis? Plaats dan je tip over de leuke badplaats. Alvast bedankt namens je medereizigers.

Reviews

Marjolein op 23-07-2022
"Mooie haven"

Midden mei vonden we het er wel wat rustig. Ook de stranden waren op sommige plekken wat kaal. Maar verder leuke boottochten gemaakt e wel een leuke en relatief rustige plaats.

Tineke / jim op 06-07-2022
"Mooie stranden en haven"

De gezellige rust in Turgutreis vonden we fijn. We konden er echt even bijkomen van het dagelijkse drukke leven. Sommige plekken in Turkije kunnen wat hectisch zijn maar hier was gezelligheid maar in een rustig jasje.

Deel jouw Turgutreis-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Turkije Ontdekker.nl